KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024

«Συμμετοχή του Γυμνασίου Καλλιθέας στον μαθητικό διαγωνισμό «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024 – Μαθητικός Διαγωνισμός σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης». 

Το Σάββατο 13-4-2024 , το Γυμνάσιο Καλλιθέας πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024. Τρεις μαθήτριες της Β΄ τάξης τουΓυμνασίου , η  Μπζάκου Χριστίνα, η Συμεωνίδου Φρίντα και η Παπαδοπούλου Συμέλα  εκπροσωπώντας επάξια το Γυμνάσιό μας , συμμετείχαν στον διαγωνισμό με ποσοστό επιτυχίας 98%.

Κύριος σκοπός του διαγωνισμού είναι να εκπαιδεύσει τους/τις μαθητές/-τριες  στην κατάκτηση των δεξιοτήτων της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με ενδεικνυόμενο τρόπο.

Διαμέσου των γνώσεων αυτών και των δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον οι διαγωνιζόμενοι μαθητές/-τριες ενθαρρύνονται στο να ανταποκριθούν μελλοντικά σε ένα θύμα που δεν αναπνέει φυσιολογικά, προσφέροντας τις πολύτιμες πρώτες βοήθειες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επιβίωση του θύματος.

Απώτερος στόχος του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι να καλλιεργήσει στους/στις μαθητές/-τριες τις αρχές της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού και του «αἰέν ἀριστεύειν». Όπως επίσης, να συμβάλλει ώστε αυτοί/-ες να ενεργούν με γνώμονα την αλληλεγγύη, καθιστώντας τους σε ενεργούς πολίτες.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση